Autisme en de HandPan

Home » Ziekten » Autisme en de HandPan

Effectieve behandelmethode bij autisme (asperger)

Bij autisme is de gevoelswereld lastig te bereiken waardoor contact naar de buitenwereld als moeilijk wordt ervaren. Het is dus zaak deze gevoelswereld binnen te komen omdat hier zich de kern van het probleem bevind.

Met HandPan muziektherapie is dit mogelijk.

Het komt er op neer dat de trillingen van de handpan de frequentie van de emoties aanraakt en deze daarmee erkend. De erkenning(aanraking) van de emoties lossen het trauma op waardoor lichamelijke en psychische klachten afnemen ofwel verdwijnen.

Het contact met de buitenwereld volgt vanzelf als het contact met de binnenwereld is hersteld. Er hoeft dus geen gedrag te worden aangeleerd omdat dit vanzelf volgt uit het herstel van het contact met de gevoelswereld

Reacties

reacties

Comments

 1. peter spiessens on 4 juli 2016 at 19:39 said:

  Beste,
  graag wil ik weten of je steeds een melodie speelt of gewoon wat aangename tonen?
  Zelf heb ik 2 handpannen en een kigonki.
  Met deze instrumenten wil ik ook met kinderen gaan werken, met een fisieke en mentale handicap.Dit ga ik volledig gratis doen tijdens het weekend.
  Kan je me enkele tips geven die volgen jou een positieve invloed hebben .
  Vg Peter

  • Beste Peter,
   Soms speel ik wel een melodie die ik al ken maar dat komt dan wel intuitief als onderdeel van het volledige spel. In alle gevallen maak ik contact met het gevoel van de cliënt waardoor mijn handen het geen gaan spelen wat op dat moment nodig is. Oftewel, mijn intuïtie stuurt mij.
   Belangrijkste tip: Goed gronden en vervolgens verbinden.

WhatsApp chat Chat via WhatsApp